30-08-2014 Een wereldreis??

 

Een wereldreis?! Het is altijd al een droom... maar een droom lijkt nu steeds meer werkelijkheid!

 

Het begon allemaal tijdens onze zomervakantie naar Zimbabwe en Zambia. Tijdens het backpacken kwamen we regelmatig 4x4 autoŐs tegen. Elke keer keken we vol belangstelling. We zijn meerdere stellen tegen gekomen die voor langere tijd op reis waren, o.a. van Afrika naar Zwitserland. Ook hebben we een lift gehad in zo'n auto, erg gaaf! Tijdens de zomervakantie hebben we gefantaseerd over alle mogelijke reisroutes: via zweden (Ida) naar de Noordkaap, naar Azi‘ en naar Zuid-Afrika, van Noord-Amerika tot Zuid-Amerika, van thuis tot Azi‘, etc etc.

 

Meer en meer begon het te kriebelen... Op de avond dat we thuis kwamen van de zomervakantie zijn we eens het internet op gegaan: hoeveel kost zo'n reis? Zijn er tweede hands auto's te koop? Wat doe je met je huis? Hoelang moeten we nog sparen? Wat is handig qua werk? Hoe pak je nou zoiets aan?

 

Het lag even stil, maar na een paar weken waren we een avond naar de sauna en bleek dat we er allebei nog mee bezig waren geweest. Misschien dan toch volgend jaar al de beste periode? Hoeveel vrije dagen heeft Daan? Kunnen we dagen sparen en opmaken? En dan stoppen met werken bij Hi-tec? Van te voren een nieuwe baan zoeken? Hoe zit het met eigen praktijk van Annieke?

 

Kortom, een hele boel vragen waar wij geen antwoord op hadden. Maar meer en meer begint het te kriebelen...


04-01-2015 Travelbug

 

Wow wat gaan de afgelopen maanden hard. Sinds ik het eerste verhaal heb geschreven is er alweer zoveel gebeurd. Het belangrijkste: WE HEBBEN EEN AUTO!! Travelbug is de naam :-). Binnenkort meer uitleg over de naam op de site.

 

Na het dromen over een wereldreis kwam het denken hierover en verhalen op internet lezen. Vervolgens hebben we gekeken welke route we ongeveer zouden willen nemen, hebben we een begroting gemaakt en gekeken wat haalbaar is qua auto prijzen. We hebben veel gezocht op internet en uiteindelijk een auto gevonden op de Belgische marktplaats. 

 

We hebben deze auto opgehaald en zijn ermee naar de grens met Nederland gereden. Hier hebben we ons eerste nachtje in de auto geslapen, in Zeeland. Via de RDW hebben we de auto ge•mporteerd en inmiddels staat de auto al weer een aantal weken bij ons voor de deur. 

 

In de kerstvakantie hebben we een slag geslagen met name wat betreft de route en planning. We zijn nu aan het wachten op reactie van China Overland. Dit deel van de route is ingewikkeld en hier hebben we een organisatie voor nodig (is ingewikkelder documenten, Chinees rijbewijs, Chinees kenteken, toestemming van militairen en politie per regio om door gebied te rijden, verplichte gids etc.). Onze route zoals het nu lijkt is: Nederland - Turkije - Georgi‘ - Armeni‘ - Azerbeidzjan - Turkmenistan - Oezbekistan - Tsjatikistan - Kirgizi‘ - China - Laos - Thailand - Maleisi‘. 

Binnenkort volgt er een route kaartje. 

 

Het belangrijkste dat komende maand op de planning staat is een keuring van de travelbug, zodat we weten wat we technisch nog moet gebeuren en de route door China definitief regelen.

 

Nog maar 5 maanden, dan zijn we weg!!

Liefs, Daan & Annieke

 

Ps ook met de website gaan wij bezig, op dit moment werkt het allemaal nog niet helemaal zoals wij willenÉ nog even geduld dus.